Finland Japan Culture and Education | Global Scientist Award
16859
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16859,translatepress-fi,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Global Scientist Award

Mikä on Global Scientist Award kilpailu? 

Global Scientist Award ”Dream Wings” on japanilainen sosiaalinen innovaatio, jonka tarkoituksena on tukea kouluissa tehtävää tutkimuslähtöistä opetusta ja edistää oppilaiden henkilökohtaista lähestymistä tieteeseen ja siitä saataviin tuloksiin. 

FJCE sai kutsun Japanissa GSA-toimintaa koordinoivalta Ikeda Gakuenilta järjestää vastaava kilpailu Suomessa. Ensimmäiseen GSA Finland kilpailuun päätettiin yhdessä Ikeda Gakuenin kanssa kutsua Impact Crater Lake -geopark-alueen (Lake District) lukiot (4 kpl). Alajärven ja Vimpelin lukioilla on ollut jo vuodesta 2014 lähtien yhteistyötä Jiyu Gakuenin kanssa, Evijärven lukio on kemia-painotteinen lukio kiinteässä yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa sekä Lappajärvellä on Suomen ainoa Geolukio, joka on aloittanut yhteistyön Ikeda Gakuenin kanssa. 

Kilpailu toteutetaan siten, että luokassa oppilaat toimivat joko itsenäisesti, parina tai tutkimusryhmänä ja tutkivat sitä, mikä heidän mielestä on mielenkiintoista sekä sisältää jotain uutta ja innovatiivista ottaen huomioon kilpailun luonnontieteelliset alat. Edellä mainitut kriteerit toimivat myös kilpailun voittajaa valittaessa.

Tutkimustulokset esitetään yhden posterin esityksenä niin, että siihen liittyy 10 minuutin mittainen suullinen esitys. Esittelijä saa valita tavan esitykselle, mutta posterissa tulee ilmetä tutkimustulokset, niiden sovellettavuus käytäntöön ja työssä käytetyt kirjalliset referenssit.

Poster esitys pidetään raadin edessä. GSA Finland 2022 (Dream Wings) voittajat valitsee raati, jonka puheenjohtajana toimii FJCE. Tuomariston päätös ei ole valituskelpoinen.

 

 

GSA Finland 2022 kilpailu 

FJCE järjesti Global Scientist Award Finland 2022 kilpailun. Kilpailu oli avoin luonnontieteen aloille, kuten fysiikka, kemia, biologia, maantiede, matematiikka jne. Kaikki esitykset osallistuvat ensin kilpailuun Suomessa ja sen jälkeen heistä parhaat pääsevät mukaan GSA-kilpailuun Japanissa. 

Kilpailuun tulleiden tiimien tutkimukset esiteltiin GSA:n tuomaristolle, johon kuuluivat Alajärven ja Vimpelin sivistystoimen johtaja Esa Kaunisto, Evijärven kunnanjohtaja Mikko Huhtala, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara, Vaasan yliopiston yliopistolehtori Juho-Pekka Mäkipää ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli. Kilpailun järjesti Asteroid and Impactite Research Academy (AIRA).Tuomariston puheenjohtajan toimi AIRA:n toimitusjohtaja Heikki Mäkipää.

Vuoden 2022 kilpailun voittaja on Lappajärven geolukion oppilas Labib Abuzaid. Onnea voittajalle!

 

Date

2022

Kuulemme mielellämme uusista Suomen ja Japanin välisistä yhteistyöideoista!