Finland Japan Culture and Education | Keio Futsubu School – Luostarivuoren koulu yhteistyö 2013
16286
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16286,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Keio Futsubu School – Luostarivuoren koulu yhteistyö 2013

Keio Futsubu School ja Luostarivuoren koulu solmivat yhteistyösopimuksen Japanissa 13.11.2013

 

Yhteiskuvassa vas. vararehtori Takatoshi Fujimori, opettaja Kazuaki Yazawa, rehtori Ichiro Yamazaki, rehtori Hannu Iso-Lauri, opettaja Lars Nyberg, opettaja Satoshi Atobe ja FJCE toiminnanjohtaja Juho-Pekka Mäkipää.

 

Vuonna 2011-2012 Keio Futsubu School:sta vieraili japanilainen opettaja Luostarivuoren yläkoulussa. Kyseinen opettaja vietti Luostarivuoren koululla yhden lukuvuoden, jonka aikana hän opetti ja tutustui koulun käytänteisiin. Seuraavana syksynä Keio Futsubu School teki oppilasryhmän kanssa onnistuneen vierailumatkan Luostarivuoren kouluun. Samalla he esittivät toiveen vastavierailusta, joka toteutettiinkin 5.-12.2.2013. Yhteydenpito oppilaiden välillä on jatkunut Skype-tapaamisissa ja Facebookissa.

 

Koulujen välinen yhteistyö kehkeytyi niin toimivaksi ja kaikkia osapuolia innostavaksi, joten yhteistyötä lähdettiin syventämään ja vahvistamaan Luostarivuoren koulun toimesta. Finland Japan Culture and Education (FJCE) liittyi koulujen välisen yhteistyön kehittämiseen maiden välisten yhteistyön asiantuntijana.

 

Projektin päätavoitteena oli syventää olemassa olevaa koulujen välistä yhteistyötä. Tavoitteen saavuttamiseksi Finland Japan Culture and Education (FJCE) teki konkreettisen ehdotuksen koulujen välisen yhteistyösopimuksen allekirjoittamisesta. Sopimuksen luonteesta käytiin kirjeenvaihtoa mutta lopuksi saatiin laadittua molempia osapuolia tyydyttävä ja hyödyttävä yhteistyösopimus (Agreement of Collaboration). Yhteistyösopimus oli molemmille kouluille uusi ja ainutlaatuinen, jollaista koulut eivät ole solmineet muiden yhteistyökoulujen kanssa. Tällä sopimuksella kumpikin koulu halusi ilmaista yhteistyön tärkeyttä ja syvää ystävyyssuhdetta. Projektiin kuului myös koulujen rehtoreiden tapaaminen.

 

Tavoitteet ja odotukset asetettiin korkealle, mutta ne ylittyivät silti. Koulut allekirjoittivat Keio Futsubu School:n ehdotuksesta vuoteen 2020 asti voimassa olevan yhteistyösopimuksen. Sopimuksen allekirjoittivat Keio Futsubu School:n rehtori Ichiro Yamazakin ja Turun kaupungin sivistystoimialan toimialajohtaja Timo Jalonen.

 

Hankkeen rahoitti The Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation ja hanketta koordinoi FJCE:n toiminnanjohtaja Juho-Pekka Mäkipää

Date

November 13, 2013

Kuulemme mielellämme uusista Suomen ja Japanin välisistä yhteistyöideoista!